Bane

100 km sejr til Par nr. 7

Ballerup Super Arena sydede og boblede torsdag aften, da DBC (Dansk Bicycle Club) afholdte Nytårsstævne og 100 km parløb. Par nr. 7 vandt den prestigefyldte jagt over 400 omgange, men flere unge danske talenter gav det etablerede par kamp til stregen.

3000 tilskuere, rekord til et stævne arrangeret af DBC i Ballerup Super Arena, var på plads til cykelfest torsdag aften. Aftenens højdepunkt var et parløb over hele 100 km.

Blot 17-årige Julius Johansen og den tyske veteran Leif Lampater viste tidligt i løbet at formen er på plads, og lagde sig i spidsen af løbet. Med 40 omgange igen satte Par nr. 7 dog tingene på plads ved at erobre en omgang, og dermed bringe sig på omgangshøjde med Johansen/Lampater. Derefter satte 7’erne tingene på plads i de afsluttende spurter, og vandt med 8 points forspring. De danske mestre og OL-medaljevindere Casper Folsach/Frederik Rodenberg sikrede sig tredjepladsen.

“Det var super fedt at være tilbage i Ballerup og køre med 7-tallet på ryggen foran de mange tilskuere. Man kan virkelig mærke at publikum følger 7’erne”, lød det fra Lasse Norman efter sejren. “Vi kørte mod nogle unge danske ryttere af høj standard, og generelt var det et felt på super højt niveau vi var oppe imod”, supplerede Michael Mørkøv. “Nu har vi lige nogle uger at finpudse formen inden 6-dagesløbet her i Ballerup i slutningen af januar”, afsluttede Michael Mørkøv.

Tidligere på aftenen blev landevejsverdensmester Amalie Dideriksen kåret som Årets Cykelrytter i Danmark 2016 i forbindelse med stævnet. U19 landevejsverdenmesteren Jakob Egholm blev Årets Talent i Danmark. Julius Johansen vandt Kim Refshammers mindeløb, mens Thorkild Madsen Fondens Mindelegat gik til det unge sprintertalent Jakob Joensen.