Dansk Landevej

World Tour team med i danske UCI løb

Publikum får cykelsport i verdensklasse, når 2018 versionen af de to danske UCI løb, Fyen Rundt og GP Horsens bliver afviklet i weekenden den 16. – 17. juni.

Begge løb er i år opgraderet til UCI 1.1 kategorien, og det har fået det amerikanske World Tour mandskab Trek Segafredo til at melde sin ankomst. Blandt andet med de to danske profiler Mads Pedersen og Niklas Eg.

For begge de danske løbs vedkommende er det første gang, man kan præsentere et World Tour mandskab på startlisten og især glæder det arrangørerne, at den danske mester Mads Pedersen stiller op efter et forår, hvor han har føjet nye store resultater til sin i forvejen voldsomt imponerende resultatliste. Ikke mindst den fantastiske andenplads ved forårsklassikeren Flandern Rundt.

”Vi er rigtigt glad for, at det ikke mindst via Trek Segafredos danske sportsdirektør Kim Andersen er lykkedes at få en aftale om start i de to løb på benene. Publikumsmæssigt håber vi, at mange cykelsportsglade danskere vil benytte lejligheden til følge løbene på tæt hold,” siger Søren Vig, løbsansvarlig for GP Horsens.

Mens ingen af de to danske Trek Segafredo ryttere har været på podiet i de første tre udgaver af GP Horsens, vandt Mads Pedersen i en alder af blot 20 år verdens tredjeældste cykelløb, Fyen Rundt. Og arrangør Claus Rasmussen glæder sig til at byde den unge sjællænder og resten af Trek Segafredo mandskabet velkommen.

”Det er intet mindre end et scoop at kunne mønstre et World Tour hold af den kaliber,” siger den erfarne cykelleder, ”Det viser, at den opgradering af løbet, både Horsens og vi selv startede på sidste år, er vejen frem. Og vi vil naturligvis arbejde hårdt på at trække vores fælles weekend videre i samme retning, så vi fremadrettet kan præsentere endnu flere hold fra cykelsportens øverste hylde.”

”Forhåbentlig smitter denne udvikling – med en endnu mere markant TV-dækning som sidegevinst – også af på interessen hos motionisterne, så vi gennem et øget deltagerantal her kan skabe et endnu højere sportsligt niveau for UCI løbene,” siger Claus Rasmussen.