Internationalt landevej

Vingegaard er første finalist til at blive Årets Sportsnavn 2022

Cykelrytteren fra Glyngøre fik jublen til at bryde løs i sommeren 2022. Efter en samlet sejr i årets Tour de France blev den unge dansker modtaget som en folkehelt på en fyldt rådhusplads i København. Nu er han den første af i alt tre finalister i kampen om at blive Årets Sportsnavn 2022.

Jonas Vingegaard har opnået det nok største resultat, enhver cykelrytter kan drømme om. Han skrev sig for alvor ind i idrætshistorien i sommeren 2022, da han susede gennem de københavnske brostensgader og de franske landeveje for til sidst at krydse den ikoniske målstreg på Champs-Élysées i Paris og trække den gule trøje over hovedet som samlet vinder af Tour de France. Desuden vandt han den prikkede bjergtrøje samt to etapesejre undervejs i det tre uger lange cykelløb.

Jonas Vingegaards Tour de France-sejr er for de fleste cykelryttere det største resultat, man kan opnå i karrieren. Men 2022 bød også på etapesejre i Criterium du Dauphiné samt CRO Race og titlen som samlet vinder af Drome Classic og Singapore Criterium.

Nu er Jonas Vingegaard blandt de tre finalister, der kæmper om at blive Årets Sportsnavn 2022. En pris der uddeles i et samarbejde mellem DIF og Team Danmark.

De sidste to finalister til Årets Sportsnavn 2022 offentliggøres i de kommende uger, og vinderen kåres ved DR’s sportsshow ’SPORT 2022’, der sendes live fra BOXEN i Herning 7. januar 2023.

Prisen som Årets Sportsnavn er blevet uddelt siden 1991 af DIF i partnerskab med Jyllands-Posten. Siden 2019 er prisen uddelt i et rent sportsligt partnerskab mellem DIF og Team Danmark.

Husk at der på Sportsbog.dk blandt andet er tilbud på bogen De Danske Tour de France helte.