BaneTopartikler

Vinderne af 6-dagesløbet i Rotterdam kører i Ballerup til februar

Tirsdag aften sikrede Yoeri Havik og Wim Stroetinga sig sejren i den 38. udgave af 6-dagesløbet i Rotterdam. Dette via overbevisende kørsel på finaledagen, hvor hollænderne satte tingene på plads i et eller meget stærkt besat felt.

2020-udgaven af 6-dagesløbet i den hollandske havneby var stærkt besat med en rækker af banesportens største profiler til start, og blev et medrivende og flot event. I tirsdagens finale satte de lokale Yoeri Havik og Wim Stroetinga trumf på, og sikrede sig på overbevisende vis sejren. Begge ryttere er på startlisten, når DBC (Dansk Bicycle Club) den 7. til 9. februar afvikler historiens første 3-dagesløb i Ballerup Super Arena.

Yoeri Havik og Wim Stroetinga har de seneste år været blandt de mest dominerende ryttere i international banesport. De har vundet 6-dagesløbet i Berlin to gange, og har topplaceringer i alle de andre store 6-dagesløb. Havik har i 2019 vundet EM sølv og sølv i European Games i parløb med Jan-Willem Van Schip, der også kører DBCs 3-dagesløb, samt sølv i EM i Derny pace. Stroetinga fik i 2019 bronze ved EM i scratch, og er også tidligere blevet europamester i omnium. Det er kort sagt verdensklasseryttere tilskuerne i Ballerup kan opleve til februar. Hollænderne bruger DBCs 3-dagesløb som en del af forberedelse til årets bane-VM, der afvikles fra den 26. februar til 1. marts i Berlin.

DBCs 3-dagesløb bliver det første af sin slags i Ballerup Super Arena. Der skal køres for herre- og kvindeelite, et talentløb, for sprintere og et miniløb. Tre dage med cykelløb i verdensklasse.

Læs alt om DBCs nye 3-dagesløb på www.dbc3dages.dk.