Bane

Verdensstjerner kører i Ballerup i weekenden

I den kommende weekend har danske cykelfans en meget sjælden mulighed for at opleve en række af verdens bedste baneryttere på dansk grund.

Verdens ældste cykelklub, DBC, afholder fredag til søndag første udgave af et nyt 3-dagesløb. Og det er lykkedes for den traditionsrige klub, at få en række verdensstjerner til start.

Tilskuerne i Ballerup Super Arena har nemlig mulighed for at opleve blandt andre den forsvarende verdensmester i pointløb, hollandske Jan Van Schip, der kører i løbets par nr. 13 med landsmand Yoeri Havik. De to har netop vundet parløbet ved World Cup-afdelingen i canadiske Milton, og kommer altså til Ballerup i storform. Men der hollandske par bliver uden tvivl udfordret af par nr. 7 med den danske landevejsmester Michael Mørkøv, der kører med det unge talent Oliver Wulff Frederiksen, der netop er blevet nr. to i 6-dagesløbet i Berlin. I par nr. 9 kører den tidligere danske junior verdensmester i omnium, Casper Pedersen, der er sat sammen med Team Sunweb-holdkammerat Cess Pol, som mange husker som manden, der sidste år slog Peter Sagen på en etape i Tour of California. I par nr. 1 kører den tidligere dobbelte europamester i pointløb, polske Wojciech Pszczolarski, sammen med hollandske Wim Stroetinga, der netop har vundet 6-dagesløbet i Berlin. Med i Ballerup er også den super rutinerede østriger Andreas Müller, der kører i par nr. 3 med det unge østrigske talent Stefan Mastaller. 

De mange udenlandske stjerner vil over de tre dage uden tvivl blive testet på deres niveau af en række unge danske stortalenter. Blandt andre deltager vinderne af U23 løbet ved 6-dagesløbet i Berlin, Frederik Egehus/Marcus Sander Hansen, og kometerne Robin Skivild/Frederik Wandahl, der kører som par nr. 8. Men også flere andre af fremtidens danske stjerner har fået chancen i DBCs 3-dagesløb. I alt deltager 18 par med ryttere fra ni forskellige nationer deltager i det professionelle herrefelt.

Blandt weekendens højdepunkter kan nævne en handicapjagt over 75 km lørdag aften og en finalejagt over en time søndag. Desuden køres der Derny, omgang på tid og meget andet.

Ved DBC 3-dagesløb køres desuden for kvinder, der blandt andet kører et omnium fredag. Her er helt 19 ryttere fra syv forskellige nationer med. Desuden køres et talent omnium og et parløb for miniryttere. Tre dage spækket med godt cykelløb.

Læs alt om løbet inkl. startlister og program på www.dbc3dages.dk. Herfra kan også købes billetter. Priserne starte ved kr. 100,-