ForårsklassikerneInternationalt landevej

Verdensmester-sejr i Flandern Rundt 2024. Dansk fjerdeplads

Verdensmester Mathieu Van der Poel fra Alpecin Deceuninck sejrede søndag i Flandern Rundt 2024. Det er første gang siden 2016, med Peter Sagen, at verdensmesteren har vundet Flandern Rundt. Sejren er historisk, da det er første gang at en rytter har været på podiet fem år i træk. Det er Van der Poels tredje Flandern Rundt. Han er nu en blandt syv ryttere, der har vundet tre udgaver af den flamske klassiker. Fem Monumenter har han vundet i alt.

Den hollandske vinder kørte solo i løbets sidste ca. 40 km. Der blev kørt med start i Antwerpen og mål i Oudenaarde og over 270.8 km. Overraskende blev det italienske Luca Mozzato fra Arkea-B&B Hotels, der blev nr. to. Australske Michael Matthews, der blev nr. to i Milano-Sanremo, spurtede ind på tredjepladsen, men blev side deklasseret.

“Jeg kan ikke tænke på Paris-Roubaix lige nu. Det er et af de hårdeste løb jeg nogensinde har kørt”, sagde Van der Poel med henvisning til næste uges største brostensklassiker.

Danske Mads Pedersen kørte tidligt meget offensivt, løb tør for kræfter, men endte dog som nr. 22. Bedste dansker blev overraskende Mikkel Bjerg fra UAE Team Emirates som nr. fire.

Results powered by FirstCycling.com