Internationalt landevej

Verdensmester Mads: Håber VM-trøjen havner på et hold der har brug for den

Den 27. september skal årets landevejs-VM køres med udgangspunkt på Imola racerbanen i Italien. Dette på en rute, hvor danske Mads Pedersen ikke har store chancer for at forvare sin sejr fra 2019. Trek-Segafredo-rytteren får dermed ikke lov til at vise sin VM-trøje frem i de brostensklassikere, han elsker så højt, og som først køres senere på året.

Mads Pedersen udtaler til flere medier, at han håber Jakob Fuglsang kan overtage den stribede VM-trøje. Men kan dette ikke lade sig gøre, har den sympatiske sjællænder også et andet ønske. “Men som sporten ser ud lige nu, ville det være fint, hvis trøjen kunne ende på et hold, hvor en sponsor kan sige, ’Fedt, mand. Nu har vi en verdensmester’. Og så smider de pengene i to år mere”, udtaler Mads Pedersen til Ekstra Bladet, og henviser dermed til coronakrisen som også har sat sine spor i cykelsporten.

Mads Pedersen har langt fra haft det bedste år i VM-trøjen. Læs om alle de andre, der har været uheldig som verdensmester i bogen Regnbuens Forbandelse.