Internationalt landevej

Van der Poel vinder af Paris-Roubaix 2024. Mads P nr. tre

Verdensmester Mathieu Van der Poel fra Alpecin Deceuninck teamet sejrede i søndagens udgave nr. 121 af Paris-Roubaix. Hollænderen kørte solo de sidste 60 km, og vandt tre minutter foran de nærmeste, hvor Van der Poels holdkammerat Jasper Philipsen vandt spurten foran Mads Pedersen, der altså blev nr. tre i brostensklassikeren

Dermed blev det verdensmesteren, der vandt årets Paris-Roubaix for både herrer og kvinder, hvor Lotte Kopecky sejrede. Den seneste verdensmester til at vinde den franske brostensklassiker hos herrerne var Peter Sagen i 2018.

Sejren er historisk, da det er første gang at det samme team, Alpecin Deceuninck, har vundet sæsonens tre første Monumenter. Jasper Philipsen vandt Milano-Sanremo og Van der Poel Flandern Rundt. Det er det sjette Monument som Van der Poel har vundet.

“Jeg havde det godt idag, ikke som sidste søndag, og kunne nyde sejren”, kom det fra den hollandske vinder efter sejren. Van der Poel bekræftede desuden at han går efter endnu Moment-sejr i Liége-Bastogne-Liége om to uger.

Mads Pedersens tredjeplads er den bedste danske placering i løbet siden Charles Meyers andenplads i første udgave i 1896. Næstbedste dansker i løbet blev Mikkel Bjerg som nr. 51.

Det er første gang siden Tom Boonen i 2013, at en rytter har vundet både Flandern Rundt og Paris-Roubaix i samme sæson.

Results powered by FirstCycling.com