ForårsklassikerneInternationalt landevej

Van der Poel historisk. Bjerg femte dansker i top-5

Det var nok en overraskelse for de fleste, at UAE Team Emirates-rytter Mikkel Bjerg blev nr. fire i søndage Flandern Rundt nr. 108. Han er den femte danske rytter nogensinde, der har kørt i top-5 i den største flamske klassiker. De øvrige er Rolf Sørensen, Mads Pedersen, Kasper Asgreen, Michael Valgren.

Vinder Matieu Van der Poel vandt sin tredje sejr. Noget ingen har overgået. Første rytter til at vinde tre gange var Achiel Buysse i 1940’erne, italienske Fiorenzo Magni gjorde det i 1950’erne, Eric Leman i starten af 1970’erne, Johan Musseuw i 1990’erne og senest Tom Boonen og Fabian Cancellara i det nye århundrede

Van der Poel blev desuden den første til at køres sig på podiet fem år i træk i Flandern Rundt. Han vandt i 2020, blev nr. to i 2021, vandt i 2022, blev nr. to i 2023 og i øvrigt blev han nr. fire i 2019, hvor han debuterede i løbet.

Hollænderen har nu vundet fem Monumenter. Han mangler Liège-Bastogne-Liège og Lombardiet Rundt for at blive den blot fjerde nogensinde til at vinde alle fem af cykelsportens Monumenter. De tre der har opnået dette er rik van Looy, Roger de Vlaeminck og Eddy Merckx.