Dansk LandevejTopartikler

UCI vil have landevejs-VM til Afrika i 2025

Den internationale cykelunon (UCI) har inviteret afrikanske lande til at komme på et bud på at afholde landevejs-VM i 2015.

UCI har flere gange udtrykt ønske om at få landevejs-VM afholdt på det afrikanske kontinent i 2025. Denne opfordring gentages nu ved, at der er fremsendt et brev til 50 afrikanske cykelforbund. Målet med projektet er at få udbredt cykelsporten mere i Afrika. Allerede nu sker der en del fremskridt for cykelsporten på det store kontinent. MTB-sporten er enorm i Sydafrikan og flere afrikanske ryttere prøver sig af på UCIs skole i Aigle og blandt andre Daniel Teklehaimanot fra Etiopien hr slået igennem på højeste niveau.

Siden 1970 har landevejs-VM regelmæssigt været afholdt udenfor Europa, hvor sporten har bedst fat. Canada har været værter i 1974 og 2003, Venuzuela var værter i 1977, Colombia i 1995, USA med Colorado Springs var værter i 1986 og Richmond i 2015, mens der har har været afviklet landevejs-VM i Asien i 1990 i Japan og i 2016 i Doha plus i Australien i Melbourne i 2010.

“Afholdelse af UCIs flagskib i Afrika vil repræsentere et signifikant fremskrift for væksten i populariteten af vores sport. Det er et event, hvor verdens bedste ryttere og hundrede af journalister samt tusinde af tilskuere vil blive samlet for første gang i Afrika. Jeg anbefaler på det kraftigste de nationale forbund til at søge i samarbejde med mulige værtsbyer”, forklarer UCIs præsident David Lappartient 

Fristen for at søge om landevejs-VM 2025 er i september 2019.

Årets landevejs-VM afvikles i Innsbruck, Østrig. Næste år skal køres i britiske Yorkshire.