Cyklecross

UCI udnævner Fyn som Bike Region

Tirsdag aften modtog Fyn den fornemme udmærkelse som UCI Bike Region i forbindelse med afviklingen af VM i landevejsløb i Bergen. En pris, som UCI giver til byer eller regioner, der har særligt klare strategier for at udvikle cyklismen i deres område og som har evnen til at tiltrække og afvikle store UCI-events. Udnævnelsen af Fyn er resultatet af et samarbejde om cykelindsatser mellem Cyklisternes By Odense, Destination Fyn Klyngen og Sport Event Fyn i regi af Udvikling Fyn.

“Det er virkeligt imponerende, at Fyn bliver tildelt den fornemme status som Bike Region af UCI. På den måde udmærker Danmark sig for alvor som et stærkt cykelland internationalt, og vores mulighed for at tiltrække store internationale events i fremtiden bliver klart bedre. København var jo den første Bike City i UCI regi tilbage i 2007, og blev udnævnt i kølvandet på tildelingen af VM i landevejsløb. Nu følger Fyn flot efter med virkelig solid og ambitiøs strategi, der allerede er godt i gang med at blive udfoldet”, siger formand for Danmarks Cykle Union, Henrik Jess Jensen.

Om præcis to måneder skydes en af UCI’s helt store events i gang på Fyn, når Bogense er vært for Telenet World Cup Cyclo-Cross. Om yderligere et års tid går det for alvor løs, når 2019-udgaven af VM i cyklecross rykker ind på skrænterne ved den nordfynske havnefront med Kattegat som smukt bagtæppe.

Og med den nye label tyder alt på, at fynboerne vil kunne se frem til endnu flere store internationale oplevelser i cykelsportens tegn.

På ovenstående foto ses Anne Høyby, projektleder for Bike Island 2020 hos Destination Fyn Klyngen, Brian Cookson, præsident for UCI og Jakob Staun, forretningsudvikler hos Sport Event Fyn ved overrækkelsen af UCI Bike Region Label i Bergen.