Internationalt landevej

Trek-Segafredo: Quinn Simmons blev ikke suspenderet for hans politiske holdninger

Tidligere torsdag dansk tid, meddelte Trek-Segafredo teamet, at de havde suspenderet rytter Quinn Simmons for kontroversiel opførsel på Twitter.

Torsdag aften dansk tid har Trek-Segafredo teamet udsendt endnu en meddelelse om sagen. I denne understreger teamet, at rytteren ikke blev suspenderet for hans politiske holdninger. “Han var suspenderet for at indgå i en dialog på Twitter med en adfærd, der ikke passer til en Trek-atlet”, skriver teamet.

Simmons benyttede blandt andet en emoiji i en anden hudfarve end hans egen, hvilket noget opfatter som en såkaldt blackfase-handling, der er nedsættende overfor mørke personer.

“For dem som fandt farven på min emoji racistisk, kan jeg love at jeg ikke mente det på den måde. Jeg vil gerne undskylde til alle, der fandt det krænkende, da jeg stærkt stå imod racisme i alle former. Til alle dem som er uenig med mig politisk. Det er fint, jeg vil ikke hade jer for det. Jeg beder blot om det samme”, udtaler Quinn Simmons i meddelelsen fra teamet.

“Vi har bedt alle Trek staff og management om at have en høj etisk standard, og vores atleter er ingen undtagelse. Vi tror at Quinn har en lys fremtid som professionel atlet, hvis han bruger disse muligheder til at vokse som person, og giver et positivt bidrag til en bedre fremtid for cykelsporten. Vi vil fortsat være engageret i at hjælp Quinn så meget som vi kan”, udtaler team manager Luca Guercilena.