Internationalt landevejTour de France

Tour de France 2019: Hold øje med denne danske cykelrytter

Nu er det snart tid til endnu en omgang af verdens største cykelløb – Tour de France 2019. Traditionen tro, starter touren en lørdag i juli. Denne gang bliver startstedet den 6. juli i den belgiske hovedstad Bruxelles, og det kommer til at vare helt ind til den 28. juli, hvor alle cykelrytterne ender op i Paris.

Det er 116 år siden, at det første Tour de France blev kørt i gang, og i år er der 14 danskere, der har mulighed for at deltage i det prestigefyldt cykelløb. De er berettigede, da de har status som cykelryttere på et kvalificeret cykelhold. Men kan dog ikke gå ud fra, at alle 14 danskere kan deltage i Tour de France, og holdene bliver faktisk ikke sat sammen, før selve ugen op til arrangementet.

Der er dog selvfølgelig sådan, at nogle ryttere har klaret sig så godt, at de næsten er som selvskrevne til at medvirke i løbet. Vi er ret både forhåbningsfulde og stolte, når det kommer til repræsentanterne for vores lille land.

Hvem er de danske ryttere?
Der er i alt sek danske cykelryttere, der har udtalt, at de ikke mener, at de får lov til at udleve deres Tour de France-drømme i år. Disse seks ryttere er Niklas Eg, Michael Carbel, Christopher Juul-Jensen, Mads Pedersen, Kasper Asgreen og ikke mindst Mads Würtz Schmidt. Flere af dem har udvist enormt potentiale, men må vente lidt længere, før Frankrig Rundt bliver en realitet for dem.

Hvis vi ønsker at se en dansker i bjergtrøjen, pointtrøjen eller måske endda den famøse gule førertrøje, så skal vi kigge andetstedshen. De to danske ryttere Jesper Hansen og Magnus Cort kører for henholdsvis franske Cofidis og for Astana, som har deres hovedkvarter i Kasakhstans hovedstad ved samme navn. Begge disse ryttere har vist, at de er værd at holde godt øje med.

Michael Mørkøv, Matti Breschel, Søren Kragh Andersen og Lars Bak er også andre solide bud på interessante, danske cykelryttere ved Tour de France 2019. Det sydafrikanske cykelhold Dimension Data byder også den danske Michael Valgren, der havde en forrygende præstation sidste år, så ham glæder vi os bestemt også til at se.

Jakob Fuglsang
Jakob Fuglsang har også sin dagligdag ved det kasakhstanske Astana, og vi kan næsten ikke undgå at tænke, at han kommer til at deltage i Tour de France 2019. Selvom chancerne for at se ham i den gule førertrøje måske er små, så er han nok den bedste danske rytter denne sommer. Med sidste år samlede tolvteplads har en virkelig fortjent den titel. Og selvom det selvfølgelig er en utrolig flot placering, så bliver det nok svært for ham at bevæge sig op i klassementet.

De andre favoritter
Er du interesseret i, hvem folk tror vil vinde Tour de France? Så er der masser af interessante personligheder, statistik og spekulationer at kaste sig over. Sidste års vinder Geraint Thomas samt Chris Froome (vinder af Touren hele fire gange) er begge store favoritter, som har udvist rigtig gode vinderchancer

Du er måske ikke enig og tror i stedet, at en dansker overrasker tager en plads på podiet? Eller du er måske af den overbevisning, at det er Primoz Roglic eller Tom Dumoulin vil give favoritterne baghjul? Der er gode spørgsmål, der i sidste ende kan give gode gevinster, hvis man fx bruger bonuskode. Mange vælger nemlig at spille på Touren for at tilføje det et ekstra element af spænding, når de følger med derhjemme foran tv-skærmen.

Vi anbefaler hvert fald, at du ikke går glip af Jørgen Leth, Rolf Sørensen og Dennis Ritter, når de vil kommenterer på cykelracet hele sommeren på TV2.