Internationalt landevej

To danskere nominerede til fornem cykelpris

Velo d’Or er den fornemste pris i international cykelsport. Prisen har være uddelt siden 1992 af franske Velo Magazine, der ejes af ASO, der også står bag Tour de France.

Der gives tre priser, en første-, anden- og tredjepræmie.

Første modtager var Miguel Indurain, der som bekendt vandt Tour de France i netop 1992 og i øvrigt også fik prisen året efter. Eneste dansker der har været i top-3 er Bjarne Riis, der blev nr. to, da han vandt Tour de France i 1996. Kun overgået af verdensmester Johan Museeuw.

Sidste år fik den daværende verdensmester Alejandro Valverde prisen foran Tour de France vinder Geraint Thomas og franske Julian Alaphilippe.

Til årets pris er hele to danskere, Mads Pedersen og Jakob Fuglsang, blandt de nominerede. Mads Pedersen for sit verdensmesterskab og Jakob Fuglsang for blandt andet hans sejr i Liége-Bastogne-Liége. Andre nominerede er Julian Alaphilippe, Primoz Roglic, Egan Bernal, Caleb Ewan, Richard Carapaz, Elia Viviani, Remco Evenepoel, Philip Gilbert, Mathiue van der Pole og Annemiek van Vleuten. Det skriver De Telegraff.