Bane

Tilfredshed hos norsk VM-deltager

Norsk cykelsport er i rivende udvikling i disse år. Profiler som Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff er allerede etableret blandt verdens bedste, men desuden er en række unge ryttere på vej frem. Til efteråret skal årets landevej-VM afholdes i Bergen, hvilket uden tvivl vil skabe yderligere fokus på sporten i landet mod nord.

Også indenfor banesporten sker der spændende ting i norsk cykelsport. Til december tages første spadestik til en ny velodrom ved Stavanger. Desuden havde Norge ved det netop afviklet bane-VM i Hong Kong for første gang siden 1995 en rytter på startlisten. 24-årige Anita Yvonne Stenberg, der meget ofte kører på de danske baner, deltog i omnium, pointløb og scratch. Det blev til en 15. plads i omnium, en 16. plads i scratch og en tiendeplads i pointløb for Stenberg. “Det var virkelig hurtige og hårde løb, og feltet var hele tiden meget aggressivt. Når man tænker på at det er mit første VM nogensinde, må jeg sige at jeg er tilfreds. Jeg tog mine chancer og jeg led”, skriver Anita Yvonne Stenberg på sin Facebook-profil, og understreger: “Jeg lærte meget om hvordan piger kører løbene og jeg ved at der skal arbejdes for at blive endnu bedre”.

Stenberg deltog blandt andet ved årets udgave af det københavnske 6-dagesløb, men kører rigtig ofte i Ballerup Super Arena, bor i København, og har også dansk træner. Norge råder desuden over baneryttere som blandt andre Anders Oddli og Fredrik Steen, der ofte ofte kører i Danmark.