Internationalt landevej

Tid til bane Champions League 2023. Dansker er med for første gang

Lørdag starter sæsonens bane Champions League under den internationale cykelunion (UCI) med en afdeling på Mallorca. Der skal i alt køres over fem afdelinger med finalen i London den 11. november.

Til start er blandt andre danske Amalie Winther Olsen, der bliver den første danske deltager nogensinde i Champions League.

“Jeg er spændt på, hvordan det kommer til at gå. Det er en stor mulighed for mig at køre Track Champions League (TCL). Der er 18 ryttere fra hele verden der får lov til at køre, så det er stort for mig, at få en invitation”, forklarer Amalie Winther Olsen til CyclingWorld.dk. “Og derudover at være den første dansker der kører det, er stort. Jeg har set TCL de sidste to sæsoner, og synes de danske røde og hvide farver manglede i feltet, så at få lov til at vise farverne frem er stort”, uddyber Winter Olsen, der ser frem til at teste sig mod en række verdensklasserytter: “I og med at det er verdens bedste ryttere der er samlet til TCL, betyder det også at det bliver en god test. Jeg håber at kunne vise mig rigtig godt frem i feltet og køre nogle gode resultater hjem.”

Amalie Winter Olsen kører i Endurance kategorien og skal dermed køre scratch og udskilning. Hun skal dyste mod blandt andre norske Anita Stenberg, briterne Katie Archibald og Neah Evans og italienske Francesca Selve.

Bane Champions League 2023:

  1. afdeling, den 21. oktober Mallorca, Spanien
  2. afdeling, den 28. oktober Berlin, Tyskland
  3. afdeling, den 4. november St-Quentin-en-Yvelines (Paris), Frankrig
  4. afdeling, den 10. november London (Storbritannien)
  5. Afdeling, den 11. november London (Storbritannien)

Husk at du også kan købe bøger om banecykling via Sportsbog.dk.