Internationalt landevej

Superstjerne stopper karrieren

Den colombianske superstjerne Rigoberto Uran har offentliggjort, at 2024 bliver hans sidste som professionel cykelrytter. 37-årige Uran er ekstrem populær i sit hjemland, og har et enormt antal følgere på sine sociale medier. Han har kørt som professionel cykelrytter i 19 sæsoner, vandt OL-sølv i 2012, kørt sig på podiet i både Giro d’Italia og Tour de France, vundet etaper i alle tre Grand Tours og så har han altså skabt sig millioner af fans.

“Det har taget mig lang tid at komme frem til beslutningen. Det er noget jeg har tænkte meget og hårdt over. Sandheden er at det er skræmmende. Cykling har givet mig alt. I næsten 23 år har mit mål været at stå, spise min morgenmad og køre på min cykel. Jeg var en del af et team, der tog mig til store løb rundt i verden. Nu skal det slutte”, forklarer Uran i en pressemeddelelse fra hans EF Education-EasyPost team.

Uran har dog masser at tage sig til. Han har sit eget tøjmærke, restauranter, Grand Fondo-løb, sin egen TV-serie og altså millioner af følgere på Instagram. Når sæsonen er slut vil han kunne have fokus på sine forretninger og sin familie.

Husk at læse dine kulturnyheder via JuicyNet.dk og at købe dine sportsbøger via SportsBog.dk.