Bane

Strid i Ballerup kommune om støtte til dansk bane-VM

Ballerup Bladet skriver i denne uge om en strid i Ballerup kommunes kommunalbestyrelse om kommunens tilskud til den danske ansøgning om at afholde bane-VM i Ballerup Super Arena i 2022 eller 2024. Kommunens kultur- og fritidsudvalg vil afsætte to millioner kroner til medfinansiering af eventet. Denne indstilling møder dog stor kritik fra fra flere byrådsmedlemmer. “Vi stemmer nej (til forslaget), og synes at det er en rigtig dårlig ide”, siger Kåre Harder Olesen fra Venstre ifølge Ballerup Bladet.

Venstre-politikerne bakkes op af repræsentanter fra De Konservative og Enhedslisten. Kritikken bunder i at kommunen netop har måtte skære budgettet med 12 millioner kroner. “De sidste 10 år har vi skullet spare på skoler og institutioner hvert år, og så vil man give penge til den slags”, lyder det fra Stine Rahbek Pedersen fra Enhedslisten.

I stedet blev stillet et forslag om, at Ballerup kommunes bidrag skulle være at stille Arenaen gratis til rådighed. Dette orslag blev dog nedstemt af Socialdemokratiet og SF, og dermed er der altså afsat to millioner kroner til VM-ansøgningen. Desuden er der støtte fra Københavns Kommune og Sport Event Denmark til ansøgningen.

Der forventes en afgørelse om bane-VM kommer til Danmark i forbindelse med landevejs-VM senere på efteråret.

Der har tidligere været afholdt bane-VM i Ballerup Super Arena i 2002 og 2010.