Bane

Sprintertalentet Jakob Joensen: Den gode træning virker

Den talentfulde juniorsprinter, Jakob Joensen, der repræsenterer DBC, deltog i weekenden i 3 Bahnen Tournee stævnerne i henholdsvis Oeschelbronn, Oberhausen og Dudenhofen i Tyskland.

I stævnerne deltog en række sprinterprofiler som blandt andre Phillip Hindes, Callum Skinner, Maximillian Levy og Maximillian Dörnbach.

I lørdagens kvalifikation i Oeschelbronn kørte Jakob Joensen de 200 meter med flyvende start i tiden 10,728 sekunder, hvilket er ny dansk juniorrekord. “Jeg var den første til ikke at kvalificere mig til senior sprinten, så kørte i juniorklassen med to andre og endte med at vinde samlet”, forklarer Jakob Joensen.

Søndag i Oberhausen blev der kørt keirin. Juniorerne var sat sammen med seniorerne. “Jeg kørte et godt første heat, men gik desværre ikke videre. I opsamlingsheatet skulle jeg imod blandt andre Hindes. Jeg kørte et godt løb, men blev toer efter ham. Sammenlagt blev jeg bedste bedste junior”.

Mandag i Dudenhofen blev der igen kørt sprint. “På en bane hvor alle var 0.2 sekunder langsommere end på lørdagens bane, var jeg tilfreds med min tid, og endte stadig som bedste i junior klassen i kvalifikationen, og blev toer sammenlagt”.

Det danske sprintertalent, der fortsat opholder sig på UCI sprinterskole i Aigle, hvilket er kommet i stand via blandt andet midler fra DBC og Team Ballerup, er godt tilfreds med weekendens resultater. “Jeg tager tilbage med en god og lærerig oplevelse. Og bevis på at den hårde træning virker”, afslutter Jakob Joensen