Giro d'ItaliaInternationalt landevej

Spændende sprintere med i Giro’en

Lørdag indledes Giro d’Italia 2019, nr. 102 i række af udgaver af verdens nok næststørste cykelløb. Der skal køres over 21 etaper og i alt 3518 kilometer. Tre enkelstarter og rigtige mange bjergrige etaper byder løbet på. Men Giro 2019 indeholder også masser af muligheder for at de hurtige ryttere kan vinde etaper. Otte etaper er kategoriseret som sprinteretaper, og altså dagene, hvor sprinterne skal slås om etapesejren. Vil du spille på en etapesejr til en sprinter benyt din Spilnu bonuskode.

Deltagerlisten til Giro’en indeholder en række super stærke sprinternavne. Løbets største sprinterprofil er italienske Elia Viviani fra Deceuninck – Quick Step teamet, der tidligere har vundet fire Giro-etaper, er olympisk mester i omnium og i øvrigt kører Giro’en i den italienske mestertrøje.

Elia Viviani er løbets største sprinterstjerne.

Men selvfølgelig vil Viviani blive udfordret. Dette kommer han til at blive af blandt andre colombianske Fernando Gaviria fra UAE Team Emirates. Gaviria er blevet udråbt til den første verdensklasse sprinter fra Colombia nogensinde, og slog for alvor i gennem i 2017, hvor han vandt fire etaper og pointkonkurrencen i netop Giro d’Italia. Dette som blot 22-årig. Siden har han også opnået at blive den blot anden colombianer nogensinde til at køre i Tour de Frances gule førertrøje.

Caleb Ewan.

Viviani og Gaviria skal dog også holde øje med blandt andre australske Caleb Ewan fra Lotto-Soudal, franske Arnaud Démare fra Groupama – FDJ og tyske Pascal Ackermann fra Bora – Hansgrohe. Caleb Ewan kører Giro’en for tredje gang, og vandt i 2018 løbets syvende etape. Démare har vundet flere etaper i Tour de France, men har i år valgt at have fokus på Giro’en. Démare vandt Milano-Sanremo i 2016, og mange danskere husker ham måske for at han i 2011 blev U23 verdensmester i Danmark.
Pascal Ackermann er en forholdvis ny stjerne på himlen med sprintere. Ackermann vandt 1. maj det tyske storløb Eschborn-Frankfurt, og kommer altså til Giro’en i storform.

Giro d’Italia 2019 indledes lørdag med en enkeltstart over 8,2 km.

Vil du vide alt om Giro d’Italia, så køb bogen La Corsa Rosa – Historier fra et cykelløb.