Dansk Landevej

Spændende ruter til DM i Guldborgsund

Årets landevejs-DM skal afvikles i Guldborgsund Kommune fra 28. juni til 1. juli, og ser ud til at tegne super spændende med en række udfordrende ruter..

Der ligger et omfattende researcharbejde bag ruterne, som skal sikre spektakulære DM-løb. Enkeltstarten har start og mål i hjertet af Nykøbing, mens der til linjeløbene for første gang i DM-historien er flere forskellige startbyer. Kvindernes løb starter i Sakskøbing, herrernes begynder i Stubbekøbing, mens den fantastiske rundstrækning i målbyen Nysted er fælles for alle felter – og dermed er der dækket op til cykelfest i hele kommunen! Ambitionerne i både Guldborgsund Kommune, Danmarks Cykle Union og Lolland Falster Cykle Klub matcher da også niveauet hos teams og ryttere:

”Både sportsligt og publikumsmæssigt er dansk cykelsport inde i en fantastisk udvikling, og derfor er det afgørende for Danmarks Cykle Union at lægge de største begivenheder i områder, hvor interessen og den lokale opbakning er stor – og her har samarbejdet med Guldborgsund Kommune og Lolland Falster Cykle Klub og ikke mindst den imponerende støtte fra byer, borgere og erhvervsliv været helt utroligt. Det hele har vi så kunnet kombinere med ruter, der indbyder til spændende cykelløb for ryttere og tilskuere, så det er gået op i en højere enhed,” fastslår formanden for Danmarks Cykle Union, Henrik Jess Jensen.

DM er blevet et vigtigt og prioriteret sæsonmål for både hjemlige teams og stjerneryttere fra internationale hold. Hos kvinderne er antallet af WorldTour-ryttere til DM nærmest eksploderet, og hos herrerne vil DM-løbene i år ligeledes tælle en lang liste af rytterprofiler fra øverste internationale hylde – og det glæder cheflandstræner Anders Lund: ”Prestigen i de danske mesterskaber i landevejscykling er bestemt ikke blevet mindre i takt med det høje internationale niveau, de danske ryttere præsterer på i disse år. Spredningen af danske professionelle på WorldTouren betyder endnu mere spænding, samtidig med at kontinentalrytterne spiller en stadig mere fremtrædende rolle i både enkeltstart og den samlede start.”

Yderligere information om DM-ugen findes på www.dm18.dk