Dansk Landevej

Snart tid til danske UCI-løb

Den internationale landevejssæson har været igang længe. Og dette med imponerende danske resultater på højeste niveau. Nu kommer der for alvor også gang i den danske landevejssæson. Der har allerede været kørt en række normale A-løb. Blandt andet var Andreas Stokbro fra Rieal CeramicSpeed suveræn i løbsserie 3 Dage i Nord, og senest vandt Magnus Bank Klaris fra BHS-Almeborg i Ordrup. Steffen Munk Christiansen fra Team coloQuick sejrede i Jysk Energi Løbet i Holstebro og Patrick Clausen fra Riwal CeramicSpeed i Greves åbne landevejsløb og hans teamkammerat Jonas Aaen Slagelseløbet, mens Alexander Salby fra coloQuick vandt sæsonstartsløbet i Rødekro.

Lørdag skal der så køres GP Volkswagen Herning. Et løb der er bedste danske bud på en klassiker. GP Volkswagen Herning fungerer desuden første afdeling af det, der tidligere hed Post Cup og PostNord Cup, men nu har betegnelsen DCU Cup. Cup’en køres i 2018 over fire afdelinger. Anden afdeling er i Grindsted den 24. juni, tredje afdeling i Svinning ved Holbæk den 12. august. Finalen er i Vejen den 8. september. Der er tradition for at alle de danske teams satser stort på Cup’en og specielt GP Herning er et løb med stor tradition og meget prestige. Blandt tidligere vindere kan nævnes Bjarne Riis, Michael Sandstød, Frank Høj og Alex Rasmussen. Årets udgave bliver nr. 25 i række, at løbet, der blev afviklet første gang i 1992. Løbet er 185 km. Der skal køres over 16 gruspavér, i alt 30 km på grus. Der afsluttes med tre finale omgange i Herning. Har du specielt fidus til en specifikt rytter kan du helt sikkert med fordel benytte dig af Betting, der skaber spænding.

Den 28. april køres GP Himmerland og den 29. april Skive-Løbet. Begge løb der er i kategori 1.2 på den internationale cykelunions (UCI) europæiske kalender. Og dermed er der point til den europæiske rangliste på spil. Dette gør løbene endnu mere interessante. GP Himmerland skal køres udgave nr. 8. Første udgave i 2011 blev vundet af veteran Michael Reihs. Sidste år sejrede danske Nicolai Brøchner.

Skive-Løbet, der indtil 2015 hed Destination Thy, og skal køres i udgave nr. fem. Spanske Constatino Zaballa vandt i 2013 første udgave af Destination Thy til Christina Watches-Kuma. I 2014 vandt den nuværende Astana-rytter Magnus Cort både GP Himmerland og Destination Thy. Cort er indtil nu eneste dansker, der har vundet både Himmerland og Viborg. 2017-udgaven blev vundet af tempoeksperten Martin Toft Madsen efter langt soloudbrud.

Der venter et par spændende uger i dansk cykelsport.