Dansk Landevej

Matias Skjelmose dansk mester 2023

Amagerkaner Matias Skjelmose fra Trek Segafredo blev søndag dansk mester 2023. Vinderen af Schweiz Rundt kørte alene på løbets sidste 10 km, efter at havde kørt frem til Søren Kragh Andersen, der var i udbrud og sejrede siden mere end et halv minut foran de nærmeste.

Sølv til Magnus Bak Klaris (Restaurant Suri Carl Ras), der i øvrigt også er fra Amager, og bronze til Andreas Kron fra Lotto Soudal. “Det er det største jeg har opnået som senior”, forklarede Bak Klaris.

Dermed komme Dannebrogstrøjen med i Tour de France, der indledes lørdag i Bilbao. “Det kunne ikke være større”, kom det blandt andet fra Skjelmose efter sejren. “Jeg er så stolt lige nu, og jeg glæder mig så meget til at køre Touren. Det kan være, jeg fejrer det med at give kage til resten af holdet. Vi har en aftale om, at store sejre resulterer i bryllupskage til hele holdet.”

Du kan bestille 2023-udgaven af De Danske Tour de France-Helte via Sportsbog.dk på dette link.

Hos kvinderne sejrede Rebecca Koerner. Læs om dette på dette link. Generelt blev DM-ugen en stor succes med rigtig mange tilskuere. Læs mere om dette på dette link.

Results powered by FirstCycling.com