Internationalt landevej

Se pressemøde omkring Norges første Professional Continental Team

Det norske Uno-X Norwegian Development Team tager næste år et skridt op af teamrangstigen, og ansøger den internationale cykelunion om at blive Professional Continental Team.

Den norske lavpriskæde Uno-X, der driver og ejer cykelholdet, har høje ambitioner for cykelholdet, og målet er at skabe et professionelt udviklingshold, der giver cykelryttere en god ramme for at udvikle sig som både mennesker og atleter.

”Udvikling og cykling er to af vores helt store lidenskaber i Uno-X,” fortæller Jens Haugland, der er cykelchef og CEO for Uno-X Norge. ”Vi har nu udviklet en sportslig og organisatorisk struktur, der betyder, at vi er klar til at etablere os som det første norske UCI Pro kontinentalhold for mænd.”

Teamet overvejer desuden muligheden for at hente danske ryttere til næste sæson. ”Vi ønsker at beholde en stor del af den rytterbase, vi har i dag, men vi mener, at det er nødvendigt at styrke teamet yderligere for at kunne præstere på en endnu større cykelscene. Vi vil blandt kigge på Danmark og danske ryttere, når teamet til 2020 skal sættes sammen,” siger Jens Haugland.

I øvrigt er tidligere toprytter Kurt-Asle Arvesen sportsdirektør på teamet.

Se præsentation af de nye planer i nedenstående: