Bane

Schweizbaserede rytter skrev dansk cykelhistorie

Den danske sprintmester William Rimkratt-Milkowski er ny indehaver af den danske rekord på 200 meter med flyvende start. 10,105 sekunder kørte DBC-rytteren i onsdags i forbindelse med GP Moskva i Ruslands hovedstad. En klar forbedring af Niels Fredborgs rekord på 10,35 sekunder fra 1975. Men kort inden Rimkratt-Milkowski satte sin rekord, nåede Joachim Ritter at slå Fredborgs rekord ved at køre i 10,298 sekunder.

Ritter er faktisk hele 46 år, bor i Schweiz med familie inkl. børn og arbejde, og er først i en sen alder kommet igang med cykelsporten.

Den tidlige cykelkarriere for Ritter består af en enkel sæson i Rødekro Cykle Klub i 1980’erne. Men i 2012 købte Joachim Ritter en cykel, og startede med lidt hyggekørsel. Den tunge rytter havde det dog svært i det bjergrige landskab i Schweiz, men havde klart sin styrke, når der blev sprintet til det lokale byskilt. Dette fik Ritter til at søge på et sprintseminar i England, hvor han med det samme viste gode takter. Kort efter deltog Ritter i sit første løb, og dette med et rigtigt godt resultat. Men efterfølgende ramte sprinteren ind i en lang periode med overtræning og en række problemer som følge af dette.

Først i januar 2017 var Ritter tilbage, og ville prøve sig af. Meget imponerende blev han noteret for tiden 10,5 sekunder for de 200 meter ved et stævne i Schweiz. Fra 2018 er indgået et velfungerende samarbejde med en ny træner, og fremskrift er opnået. Forberedelserne frem mod GP Moskva er derfor gået godt efter planen. Tre uger før afrejse blev Ritter dog ramt af en fibersprængning i låret. Fibersprængningen påvirkede forberedelserne til stævnet i Moskva, og et styrt under træningen i den russiske hovedstad gjorde kun tingene værre. Men det lykkedes dog alligvel at slå den danske rekord. “Jeg mis-timede min entry, og fik et negativt split. Alt for langsomt på den sidste halve omgang. Det blev som det blev, og jeg nåede at have den danske rekord i en time”, forklarer Joachim Ritter til CyclingWorld.dk, og udtrykker forhåbninger for fremtiden. “Jeg føler, at det hele lige er begyndt så jeg glæder til at få noget mere erfaring og få noget mere træning under bæltet”.

Lige nu er planen at deltage ved DM i keirin i august på Aarhus Cyklebane. Forhåbentlig komme vi også til at se Joachim Ritter til sprintermatcher i Ballerup Super Arena til vinter.

Annonce: