Internationalt landevej

Schachmann vinder af Paris-Nice nr. 78. Dansk tiendeplads

Paris-Nice er slut. Dermed er der med stor sandsynlighed lang tid til at der igen bliver kørt cykelløb i Europa. Udbredelsen af COVID-19 virus har fået blandt andet sportsverden til at lukke ned.

Rigtig mange ryttere havde forladt løbet inden lørdagens sjette og sidste etape af det franske etapeløb. Denne blev kørt over 161 km fra Nice og Valdeblore La Colmiane. Colombianske Nairo Quintana fra Team Arkéa Samsic vandt en flot etapesejr efter et soloangreb på finalestigningen.

Vinder af det 78. Paris-Nice blev tyske Maximilian Schachmann fra BORA – hansgrohe, der blev nr. syv på lørdagens etape.

Tiesj Benoot fra Team Sunweb forsøgte ellers et angreb med omkring 1500 meter igen, og var tæt på at fravriste Schachmann sejren. Kun 19 sekunder skilte de to i det samlede klassement.

Danske Søren Kragh Andersen kørte et meget imponerende Paris-Nice. Både som hjælper for Benoot, men også som vinder af enkeltstarten, en tolvteplads på den sidste etape og en samlede tiendeplads. 

Michael Valgren fra BTT Pro Cycing blev nr. 27 og Michael Asgarren fra Deceuninck-Quick Step nr. 30. Algreen blev desuden nr. tre i ungdomskonkurrencen, der suverænt blev vundet af de colombianske stjerneskud Sergio Higuita fra EF Pro Cycling, der i øvrigt blev nr. tre samlet.

Det er usikkert hvornår der igen kan køres cykelløb i Europa