Giro d'ItaliaInternationalt landevej

Så starter Grand Tour-sæsonen

Søndag startede kvinderne deres Vuelta a Espana, der køres i udgave nr. syv. Lørdag den 4. maj indleder herrerne deres Gran Tour sæson med Giro d’Italia nr. 107. Så når du har brug for en pause fra svenskaspelbolag.eu, så kan du bruge din tid til at se Giro’en i TV.

Ruten består af seks flader sprinter etaper, to tidskørsler på tilsammen 68,2 km (7. og 14. etape), fem bjergetaper med mål på toppen af et stigning samt otte hårde mellemetaper. 21 dage med cykelløb over i alt 3321 km.
Der er start i Piemonte regionen med en etape fra Venaria Reale til Torino i bakke terræn. Også anden etape er med flere stigninger. Sprinterne får deres første chance på tredje etape med start i Novara og mål i Forssano. Efterfølgende er det sjette etape, ellevte etape, 13,, 18 og den 21. med mål i Rom, som ligger til sprinterne..

Sjette etape indeholder en 12 km langt grusstykke. Fire etaper, Niende, ellevte, 15. og 16. etape, er længere end 200 km.Passo dello Stelvio er årets højeste punkt, Cima Coppi, med 2758 meter over havet overflade. Stelvio skal passeres på 16. etape. Det er måske den dag, su også skal hygge dig med norskecasinobonus.eu, hvor du kan få nogle rigtig gode og underholdende oplevelser.

Danskerne i Giro’en 2024
I skrivende stund forventes det at følgende danskere deltager i Giro d’Italia 2024: Mikkel Honoré (EF Education-EasyPost), Tobias Lund Andresen (Team DSM-Firmenich PostNL), Alexander Kamp (Tudor Pro) og Mikkel Bjerg (UAE Team Emirates). Tidligere har elleve forskellige danskere vundet en etape i Italiens største etapeløb.

Tre ryttere med fem sejre
Tre ryttere har vundet fem Giro d’Italia. Det er de italienske cykellegender Alfredo Binda og Fausto Coppi og belgiske Eddy Merckx. Italienerne Gino Bartali, Felice Gimondi, Giovanni Brunero, Florenzo Magni og franske Bernard Hinault har tre sejre hver. Bartali har rekorden med 13 top-10 placeringer. Gimondi har opnået dette tolv gange. Fleste etaper er vundet af den italienske sprinterlegende Mario Cipollini med 42 af slagen. Den ældste rytter der nogensinde har vundet en etape i Giro’en er Mark Cavendish, der sidste år var 38 år og syv måneder, der han vandt 21. etape i Rom.

Grand Tour sæsonen fortsætter med Tour de France den 29. juni til 21. juli. Fra den 17. august til 8.september køres herrernes Vuelta.