Dansk Landevej

Riwal Cycling Team klar til sæsonstart

Det danske Riwal Cycling Team starter søndag sæsonen i det belgiske Grote prijs Jean – Pierre Monseré.

Teamet stiller med Jesper Hansen, Rasmus Quaade, Jesper Schultz, Lucas Eriksson, Kim Magnusson, Adrie Lindeman og Nick van der Lijke.

“Det er en kæmpe forløsning at komme i gang. Det er godt at få troen på, at en ny sæson starter, og at vi får tingene til at lykkes med at køre et fornuftigt program i løbet af året. Det er et signal til omverdenen om, at vi eksisterer, skal tages seriøse og at vi stadig kæmper,” udtaler Michael Skelde, der er sportslig ansvarlig for teamet.

Jesper Hansen kommer til at køre sit første løb for Riwal Cycling Team søndag, og selvom ruteprofilen ikke nødvendigvis passer til hans styrker, så glæder han sig til at få et nummer på ryggen.

“Det handler mest om at komme ud og nyde at køre løb. Løbet passer ikke lige mig så godt, men jeg vil selvfølgelig forsøge at gøre det så godt som muligt. Jeg glæder mig til at komme i gang og til at køre løb, så må vi se, hvordan formen er, og hvad det kan række til,” siger Jesper Hansen.

I øvrigt Jean – Pierre Monseré var i øvrigt verdensmesteren der døde i trøjen. Han blev verdensmester i Leicester 1970 foran danske Leif Mortensen. Men Monseré fik en forfærdelig skæbne. Han døde som verdensmester. Bot 22 år. Den 15. marts 1971 i GP Retie var uheldet ude. Belgieren kolliderede med en stor, sort Mercedes, som ved en fejl var blevet ledt ind på ruten, og kørte i modsat køreretning.

Du kan læse mere om Monseré i bøgerne 50 Utrolige historier fra cykelsporten og Regnbuens Forbandelse.