Dansk Landevej

Rasmus Quaade bliver hos Riwal

Den efterhånden meget rutinerede Rasmus Quaade kører også i 2021 på Riwal Cycling team. De bliver hans fjerde sæson på teamet.

“Jeg har to punkter, der er vigtige for mig i år. Det vigtigste vil være at bevare en rolig og afslappet tilgang til cykelløbene, da jeg klart præsterer bedst, når jeg er i balance – både fysisk og mentalt. Men jeg vil også arbejde lidt på mit antrit og min hurtighed, da jeg på den måde vil få bedre placeringer i mange cykelløb,” udtaler Rasmus Quaade. 

Den 31-årige rytter ved også, at selvom man er i topform, så kan sejrene glippe. Men succes kan måles på mange måder, forklarer han. “Jeg vil gerne opnå succes, men helt præcist hvad succes er for mig, kan variere en del. Nogle gange kan det være at ramme en perfekt form og præstere bedst mulig i løbet, mens det andre gange selvfølgelig er en sejr. Med coronavirussen er det for usikkert at vælge et specifikt løb, som jeg vil præstere i, til gengæld har jeg nogle perioder, hvor jeg vil køre stærkt og sammen med Skelde regner jeg med at løbene kommer til at passe,” siger Rasmus Quaade. 

Sportsdirektør på teamet, Michael Skelde, forventer også, at Rasmus Quaade kan hjælpe holdet i ambitionen mod at blive et professionelt cykelhold igen. Særligt da han har en næsten enestående evne.

“Han har vundet løb før, og han kan noget, som meget få kan – i teorien køre alene hjem i ethvert cykelløb, hvor chancen byder sig. Jeg håber, vi kan få ham iscenesat, så han kan opsøge de muligheder, der kommer. Jeg er ikke i tvivl om, at han hører til på det professionelle niveau, og vi skal bare have ham til at blomstre igen,” siger Michael Skelde. 

Med podieplaceringer i PostNord Danmark Rundt, sejre i endagsløb og flotte placeringer i verdensmesterskaber i enkeltstart har Rasmus Quaade også opnået en del, og Michael Skelde tror på, at han stadig kan excellere der. 

“Rasmus har helt sikkert sin force i et etapeløb, der bliver afgjort på en enkeltstart, så vi skal fokusere på de løb. Han skal fange gnisten og have motivationen for at lave det hårde arbejde, som det kræver at specialisere sig i den disciplin, men så kan han også præstere i alle slags løb,” afslutter Skelde.

Rasmus Quaade kommer til at køre sin 4. sæson på Riwal Cycling Team.