Dansk Landevej

Rasmus Guldhammer indstiller karrieren

En af de mest markante ryttere i dansk cykelsport de seneste ti år, Rasmus Guldhammer, stopper karrieren efter 2019. Dette som følge af rygproblemer, der opstod ved et styrt for et par år siden.

”Det er bestemt ikke lysten til at cykle, der er forsvundet. Det er generne fra ryggen, der gør, at jeg har besluttet at stoppe min karriere. Jeg synes efterhånden, at jeg har prøvet alt for at fjerne smerterne, men kan konstatere, at det ikke rigtig er lykkes. Når jeg kæmper med smerter og samtidig ikke rigtig føler, at jeg får det ud af det, jeg gerne vil opnå, så begynder det selvfølgelig også at påvirke motivationen. Det er det, jeg tager konsekvenserne af nu. Jeg er afklaret, tilfreds og stolt,” siger Rasmus Guldhammer.

Guldhammer har de seneste år kørt for Bjarne Riis’ Team Waoo. Rasmus Guldhammer er fire gange blevet nr. fire i PostNord Danmark Rundt, er også blevet nr. fire i Tour of Britain. Som U23-rytter vandt han U23 udgaven af Liége-Bastogne-Liége.