Dansk LandevejHistorieTopartikler

PostNord Danmark Rundt: Planckaert følte sig snydt af Høj

I forbindelse med udgave nr. 28 af PostNord Danmark Rundt bringer vi endnu en anekdote fra løbet. Beretningen er fra bogen Historien om Post Danmark Rundt – De 25 første udgaver, som kan erhverves for blot kr. 100,-  dette link.

Det er løbsdirektør Jesper Worre, der fortæller denne historie. Bogen er spækket med anekdoter som denne.

Planckaert følte sig snydt af Høj

Der har været mange omdiskuterede afslutninger gennem årene, men ingen som på 3. etape i 1998. De nære venner Brian Holm fra Acceptcard og Frank Høj fra Palmans var kommet af sted i deres lange udbrud og skulle køre finale i Svendborg.
Spændingen var intens ikke mindst i servicevognene, og flere gange var Frank Højs sportsdirektør Walter Planckaert oppe og tale med Frank og give ham gode råd. Den sejr skulle i hus.
Opløbet blev et antiklimaks. Ingen spurt, i stedet to ryttere og venner der kørte side om side og hånd i hånd i mål. Det er en underdrivelse at sige, at det skabte røre. I øvrigt var Brian en anelse foran Frank og blev kåret som vinder.
Det virkelige drama foregik bag kulissen. Frank Højs sportsdirektør, den tidligere top-rytter Walter Planckaert, følte sig i den grad til grin. Hvorfor havde Frank ladet ham sidde i uvidenhed og ladet ham tro, at de kørte om sejren, når de havde aftalt noget andet? Planckaert var så rasende på Frank, at han ville tage ham ud af løbet.
Først meget sent på aftenen var Planckaert faldet så meget ned at han over en sen øl accepterede at Frank kunne køre videre. Og, understregede han, det var alene for løbets skyld, for han havde endnu ikke tilgivet Frank.