Dansk LandevejTopartikler

PostNord Cup sejr til Chris Anker i Holbæk

Årets tredje afdeling af Danmarks Cykle Unions PostNord Cup blev søndag afviklet i Holbæk i forbindelse med det store Gran Fondo Denmark arrangement. PostNord Cup løbet blev kørt over 181 km i super hårdt terræn rundt i Odsherred, og blev afsluttet med tre omgange af 5 km i centrum af Holbæk. Opløbet var på det brostenbelagte Ahlgade, hvor rigtig mange tilskuere var mødt frem til finalen.

Tidligt kom oprindeligt syv ryttere afsted. Dette førte siden til et udbrud med følgende fem ryttere: Chris Anker Sørensen fra Riwal Platform, Christoffer Lisson fra BHS-Almeborg-Bornholm, Rasmus Byriel Iversen fra Team Giant – Castellli,  Louis Bendixen fra coloQuick-Cult og Nicolai Christensen fra Team ACR-FBL. De fem havde på et tispunkt et forspring til feltet på hele tolv minutter.

På Asnæs Indelukke stigningen med omkring 40 km til mål angreb Chris Anker Sørensen solo, fik hurtigt hul og øgede derefter hele vejen til målstregen i Holbæk. Da den tidligere Tour de France-rytter passerede målstregen for sidste gang var han mere end tre minutter foran de nærmeste. Rasmus Byriel Iversen slog siden Christoffer Lisson i spurten blandt de to om andenpladsen.

“Jeg sagde til min sportsdirektør Michael Blaudzun i morges at jeg kunne vinde. Det troede han vist ikke helt på, så det er jo dejligt at kunne gøre det”, sagde Chris Anker blandt andet efterfølgende, og understregede også vigtigheden af at vinde en PostNord Cup afdeling for hans Riwal Platform team. Sejren var den første til Anker Sørensen siden DM 2015. ”Jeg kunne hurtigt mærke, at jeg havde virkeligt gode ben. Men derfra og så til at køre den hjem helt alene – ja der er altså et pænt stykke vej”.

Nicolai Christensen besatte fjerdepladsen og Louis Bendixen femtepladsen. Formstærke Rasmus Bøgh Wallin fra coloQuick-CULT blev nr. seks, mens U23 europamesteren Casper Pedersen fra Giant-Castelli blev nr. syv.

Michael Carbel fra Team Veloconcept forsvarede sin føring i Cup’en med en 13. plads. Dette på trods af en punktering på et uheldigt tidspunkt. Carbel er nu noteret for 41 point i det samlede klassement. De nærmeste forfølgere er Louis Bendixen og Casper Pedersen, der begge er noteret for 34 point.

Finalen på PostNord Cup 2017 er i Horsens den 9. september.

Resultat PostNord Cup, 3. afdeling
1 Chris Anker Sørensen (Riwal Platform Cycling team) 4:30,49
2 Rasmus Byriel Iversen (Team Giant-Castelli) +3:16
3 Christoffer Lisson (BHS-Almeborg-Bornholm) +3:18
4 Nicolai Christensen (Team ACR-FBL) +4:58
5 Louis Bendixen (coloQuick-CULT) +5:06
6 Rasmus Bøgh Wallin (coloQuick-CULT) +5:09
7 Casper Pedersen (Team Giant-Castelli) s.t.
8 Andreas Stokbro (Riwal Platform Cycling team) s.t.
9 Nicolai Brøchner (Riwal Platform Cycling team) +5:11
10 Emil Nygaard Vinjebo (Team Giant-Castelli) +5:19

KMO_2533

KMO_2450