Nyheder

Pas på dig selv og cyklen, når kulden kommer

Når nu efteråret og vinteren kommer nærmere, er der en hel del ting, vi kan gøre, for at passe på cyklen og gøre cykelturen federe så vi ikke bare må nøjes med at se de profesionelle . Det vigtigt ikke at blive alt for våd og kold ude på landevejene, og hvis du vil beholde din cykel længst muligt, så bør du tage dig ligeså kærligt af den som af dig selv. Heldigvis er der efterhånden mange hjælpemidler på markedet, der kan hjælpe os med at opretholde humøret og de gode betingelser, når vi er på to hjul, selv når vejrguderne ikke helt er med os. For det er dejligt at stadig kunne dyrke cyklesporten om vinteren.

Pas på dig selv
Det er først og fremmest altid en god idé at finde det rigtige cykeltøj frem, selv hvis du bare pendler frem og tilbage fra arbejde – cykelshorts, handsker, en god hjelm og svedundertøj gør turen meget sjovere og eventuelt en god grad mindre smertefuld. Men med temperaturer, der styrtdykker, og vådere og vådere himmelstrøg er det ikke helt nok med et par cykelshorts. Så selvom du bliver inspireret af de professionelle cykelløbere og deres cykeltøj, så husk på at de for det meste kører i et andet klima og andet tempo. Selvfølgelig kan man tage sin helt normale regn- eller vindjakke på, men vi ved alle sammen, hvor indelukket og varm sådan en kan blive efter en heftig cykeltur.

Sved er sundt og tegn på en god workout, men det betyder ikke, at man gider at være unødvendigt svedig, når man cykler. Desværre er de fleste deciderede regnjakker designet til at holde væske så godt ude, at de også helt lukker sveden inde, så det ikke kan fordampe fra din krop. Heldigvis behøver man ikke at vælge enten/eller mere takket være materialet softshell og de motionsjakker, som for eksemplet er udviklet af det gamle tyske kvalitetsmærke engelbert strauss. Den velkendte familievirksomhed som har eksisteret siden 1948 og som i dag sælger beklæding med et sportsligt touch både til arbejds- og fritidsbrug. 

Kilde: engelbert strauss

Softshell-materialet består af flere laminerede membranlag, der ved at blive kombineret på forskellige måder kan sammensættes til præcis den jakke, der kan modstå lige de vejrbetingelser, du befinder dig i på cyklen. En softshell jakke af engelbert strauss kan hjælpe dig med alt fra de tidlige, kun lidt skarpe efterårsdage til det koldeste snevejr og slud. Alle softshell jakkerne har det tilfælles, at de isolerer mod kulden og er vandafvisende og vindtætte uden at det går ud over deres åndbarhed – softshell-teknologien slipper nemlig sveden og den varme luft ud fra kroppen, så du ikke ender som en mini-sauna inde bag jakken.

Når du først er kommet i tøjet og hoppet på cyklen, er det en god idé at starte langsomt. Brug et par minutter på at få varmet benene op, før du okser afsted. Det er specielt en fordel, når dine stakkels knæ skal ud i vinterkulden.

 Kilde: engelbert strauss

Pas på cyklen
Når sneen lægger sig ud over det danske land, kommer vi ikke uden om lidt ekstra udfordringer på de danske cykelstier. Ofte starter problemerne derhjemme om morgenen med frosne gear, bremser eller låse, vi ikke kan få op. Det gamle råd om kogende vand er for eksempel en dum idé, da vandet bare fryser låsen helt til, før du så skal låse cyklen igen. I stedet er det bedste, du kan gøre, at tage cyklen med indenfor et varmt sted et par minutter. Sidst men ikke mindst skal du huske jævnligt at vaske cyklen, hvis du bruger den på vejene om vinteren, da saltet, der bliver strøget ud for at tø is og sne op, desværre også er hård mod cykelstellet. Din cykel fortjener altså også et dejligt varmt bad, når I har været ude og drøne rundt i vinterlandskabet.

Så lad ikke vinteren stoppe dig for at komme ud på cyklen. Bare sørg for at passe godt på cyklen og invester i det rigtige udstyr, så bliver vintercyklingen meget bedre.