6-dagesløbBallerup Super Arena

Par nr. 7 knebent i front inden tirsdagens finale på Bilka 6-dagesløbet

Det er lagt op til ekstremt spændende finale på Bilka 6-dagesløbet 2019. Par nr. 7 er knebent i front, men hele fire par har stadig mulighed for at vinde løbet, der afsluttes tirsdag.

Fantastisk stemning og stort drama. Det er overskriften for mandag aften ved Bilka 6-dagesløbet i Ballerup Super Arena. Mandag er blevet dagen, hvor de rigtige 6-dageskendere kommer for at se den altid spektakulære handicapjagt.

Handicapjagten er traditionelt et af de helt store højdepunkter ved det københavnske 6-dagesløb. Dette var også tilfældet i året Bilka 6-dagesløb. De 75 km bød på fantastisk cykelløb, men desværre også et par dramatiske styrt. Danske Jesper Mørkøv og hollandske Wim Stroetinga måtte udgå af jagten, og er også tvivlsomme deltagere tirsdag. Handicapjagten blev vundet af de hollandske Kreder-brødre, Michael og Raymond, i par nr. 13, der startede jagten med blot en handicapomgang. De unge danskere i par nr. 15, Andreas Kron og Andreas Stokbro angreb flittigt, men manglede en omgang i at indhente Kreder-brødrene.

Efter den intense jagt kunne regnskabet for løbets klassement gøres op. Fire par er på omgangshøjde i spidsen af løbet. Par nr. 7 fører med 247 point. Par nr. 16 belgierne Kenny De Ketele/Moreno de Pauw er nr. to med 186 point, par nr. 9, Marc Hester/Theo Reinhardt nr. tre med 177 point og det nysammensatte par Yoeri Havik/Christian Grasmann er nr. fire med 158 point.

Ihvertfald par nr. 16 og par nr. 9 kan med stor sikkerhed se frem til en bonusomgang tirsdag, når de passerer 200 point. Dermed skal par nr. 7 for at vinde løbet enten opnå en bonusomgang ved at passere 300 point eller vinde en omgang på de øvrige toppar i tirsdagens jagter. “Jeg tror på, vi kan nå de 300 point, så det går vi efter”, vurderede en optimistisk Michael Mørkøv sent mandag. Optimisme var der også hos Oliver Wulff Frederiksen. “Jeg føler mig fortsat godt kørende, og er optimistisk inden finalen tirsdag”.

I Føtex 6-dages Cupen vandt par nr. 12 Lucas Gude/Marckus Njor mandagens 5. etape. Det er dog fortsat det suveræne par nr. 4, Frederik Egehus/Marcus Sander Hansen, der er i front af løbet. I Mogens Lind Mini 6-dagsløbet er det par nr. 7, Thedor Storm/Magnus Ritz, der er suverænt i spidsen.

Tirsdag er det tid til den store finalen i Bilka 6-dagesløbet 2019. Dørene til Ballerup Super Arena åbner kl. 17:30. Det professionelle felt præsenteres kl. 19:30 og den afgørende Bilka finalejagt indledes kl. 23:00.