Ottendeplads til Kasper Asgreen på enkeltstart. Pogačar vinder af det 56. Tirreno-Adriatico

Danske Kasper Asgreen fra Deceuninck Quick Step imponerede tirsdag med en ottendeplads på den enkeltstart over 10,1 km, der udgjorde syvende og sidste etape af Tirreno-Adriatico. Asgreen var 26 sekunder dårligere end belgiske Wout Van Aert, der vandt foran den schweiziske europamester i disciplinen Stefan Küng, men den italienske verdensmester Filippo Ganna måtte nøjes med tredjepladsen.

Tour de France-vinder Tadej Pogačar UAE-Team Emirates blev nr. fem, og vandt dermed Tirreno-Adriatico nr. 56.

“Jeg er meget tilfreds med dagens indsats og med denne succes. Efter UAE Tour, her jeg nu også vundet Tirreno-Adriatico. Hvilken fantastisk start på sæsonen. Nu kan jeg nyde et par dage med hvile”, sagde Tadej Pogačar efter triumfen.

“Det var en hård etape, selvom den var kort. Jeg har forbedret min enkeltstart over de seneste år. Jeg er meget glad for denne sejr med næste alle verdens bedste enkeltstartsrytetre til start. Det er første gang, jeg har satset på klassementet i et etapeløb, og je blev kun slået af Tour de France-vinderen. Det vil jeg prøve mere af i fremtiden, men indtil nu vil jeg have klassikerne som mål”, løse det fra Wout van Aert efter etapen.

Stutstillingen, Tirreno-Adriatico 2021
1 Tadej Pogačar (UAE-Team Emirates)
2 Wout van Aert (Team Jumbo-Visma) +1.03
3 Mikel Landa (Bahrain – Victorious) +3.57

Bedste dansker i klassementet blev Jakob Fuglsang fra Astana-Premier Tech som nr. 20.