Internationalt landevej

Otte danskere har kørt i top-10 i Paris-Roubaix

Søndag køres udgave nr. 116 af Paris-Roubaix. Det nok mest mytiske af alle verdens cykelløb.

Otte danskere har tidligere kørt i top-10 i løbet. Og faktisk er der søndag en god mulighed for at få endnu en dansker ind blandt de bedste ti i verdens største brostensløb. Der deltager nemlig syv danskere og alle virker godt kørende. Mads Pedersen er med hos Trek-Segafredo, Matti Breschel på EF Education, Lars Bank hos Lotto Soudal, Søren Kragh Andersen hos Team Sunweb, Magnus Cort hos Astana, Michael Carbel hos Fortuneo-Samsic og Mads Würtz Schmidt hos Team Katusha.

Siden Charles Meyers andenplads i den første udgave i 1896 er det ikke lykkedes for nogen dansker at køre på podiet i løbet. Men hele otte danske ryttere har kørt sig i top-10 i den franske brostensklassiker. Både Lars Michaelsen og Lars Bak er noteret for en femteplads. Førstnævnte i 2005, hvor kun styrt og uheld forhindrede en podieplacering. Lars Bak blev nr. fem i 2011, hvor han var en del af et tidligt udbrud, og formodede at holde sig fremme indtil finalen på cykelbanen i Roubaix. Michaelsen har yderligere top-10 placeringer, og også Rolf Sørensen er noteret for tre top-10 placeringer. Sjettepladsen i 1998 er Sørensens bedste placering i det løb, han ikke kørte i de første år af sin karriere, da han var bange for styrt.

Matti Breschel blev nr. 9 i 2009, Brian Holm nr. syv i 1996, Frank Høj nr. 10 i 2004 og Ole Ritter nr. 9 i 1972.

Sverige er noteret for en sejr ved Magnus Bäckstedt i 2004, mens norske Thor Hushovd to gange har været på podiet.

Til gengæld har tre danskere vundet juniorerne Paris-Roubaix. Mads Würtz Schmidt vandt i 2012, Mads Pedersen i 2013 og Magnus Bak Klaris i 2014.