Internationalt landevej

Optakt til Flandern Rundt 2020

Et af de helt store cykelløb venter lige rundt om hjørnet når Flandern Rundt løber af stablen den 5. april, og igen i år ses der frem mod løbet med stor spænding.

Det mere end 100 år gamle cykelløb er altid specielt, og det er netop den rige historie, der gør løbet til sådan et prestigefyldt event som det er. Således har mange af de helt store cykelrytter gennem tiden vundet løbet, som legenderne Eddy Merckx og Rik van Looy, mens både Tom Boonen og Fabian Cancellara kan nævnes som nogen af de største nutidige vindere.

Det er et ufatteligt svært løb at vinde, hvilket også betyder at ingen cykelryttere nogensinde har vundet det mere end tre år i træk. At vinde kræver således masser af mod, styrke, taktisk snilde og hjælp fra resten af holdet, hvis det altså skal lykkedes.

Sidste år skulle vise sig at være en stor succes for dansk cykelløb, da danske Kasper Asgreen imponerede alle med hans andenplads i Flandern Rundt. Efter at have gået i udbrud omkring 100 km fra mål, fik han selskab af en større gruppe. Han formåede dog at holde dem skak, og viste sig således frem fra bedste skuffe lige indtil den dramatiske afslutning på løbet, hvor han i en spurt var lige ved at tage førstepladsen. Det endte dog med sejr til italienske Alberto Bettiol, og dermed måtte danskeren tage til takke med en andenplads. Havde han vundet, kunne han være blevet den bare anden dansker til at vinde Belgiens største cykelløb, siden Rolf Sørensen som den eneste dansker nogensinde gjorde det i 1997.

Kilde: Pixabay

Som altid køres på de flamske brostensstigninger. Ethvert cykelløb på brosten er en udfordring for alle cykelryttere, men Flandern Rundt, er uden tvivl den sværeste af dem alle. Her venter der rytterne intet indre end 18 brostensstigninger, som alle er kendt for deres sværhedsgrad såvel som de mange års historie de besidder siden det første løb i 1913. Ruten starter ud i Antwerp, inden turen går mod Oudenaarde, hvor rytterne møder deres første brosten. Den mest interessante stigning bliver dog Koppenberg, som de rammer senere på løbet. Her venter der rytterne en ekstrem svær stigning, der takket være en stigning på 22 procent og ujævne brosten, ofte tvinger rytterne af cyklen, så de kan løbe op med cyklen.

Det bliver derfor utroligt spændende at følge og med bedste chancher for at vinde ligger hollandske Mathieu Van Der Poel, og snakker vi betting tips kunne det derfor være en ide at kigge hans vej. Han er i hvert fald favorit hos bookmakerne med odds 3.50 for at vinde løbet. Danske Kasper Asgreen er dog også med blandt favoritterne, men giver til gengæld hele 15 gange pengene igen, hvis han vinder løbet.

Ellers er en af de helt store overraskelser til dette års udgave af Flandern Rundt deltagelsen af franskmanden Julian Alaphilippe, der kører med for første gang.

Når det så er sagt, så udfolder Flandern Rundt sig aldrig helt som man havde forstillet sig, og favoritterne skal være forberedt på mange angreb på de sidste strækninger.