Internationalt landevej

Opsamling på DM enkeltstart

Torsdag blev årets DM uge, der afholdes i Vordingborg, indledt med enkeltstarterne for henholdsvis herre elite, herre junior, dame elite og dame junior. I denne artikel kan du få overblik over, hvordan det gik i de forskellige klasser.

U23 verdensmester skuffede

Forud for enkeltstarten torsdag, var de fleste cykeleksperter enige om, at det unge talent Mads Würtz Schmidt fra Team TreFor, var favorit til at vinde mesterskabet.

Würtz Schmidt er intet mindre end U23 verdensmester, men ved enkeltstarten i Vordingborg måtte TreFor-rytteren trodse eksperternes bud og sportsvæddemål, da han endte på en syvendeplads. “Der blev bare kørt stærkt derude i dag, mere er der egentlig ikke at sige til det,” lød det fra Mads Würtz Schmidt til TV2 efter løbet. “Jeg gik ned fra omkring ti kilometer til mål, og så til omkring seks kilometer før mål, og så havde jeg bare ikke mere at komme med,” tilføjede TreFor-rytteren.

Guldmedaljen i enkeltstart herre elite endte overraskende med at gå til Martin Toft Madsen fra Team Almborg-Bornholm, mens Tinkoff-rytteren Michael Valgren og TreFor-rytteren Kasper Asgreen, henholdsvis vandt sølv og bronze.

I herre junior kategorien kunne Team Carl Ras Roskilde Junior glæde sig over at besætte de to øverste pladser på podiet. Guldmedaljen blev hængt rundt om halsen på Mikkel Bjerg, mens sølvmedaljen gik til Frederik Rodenberg. Bronzemedaljen gik til Morten Hulgaard, fra Team ABC Junior.

13466232_10153893605642762_3573285321323569249_n

Team BMS Birn vandt to titler

Ved enkeltstart hos dame elite og dame junior var det henholdsvis Cecilie Uttrup Ludwig og Simone Eg, begge fra Team BMS Birn, der kunne glæde over en DM-titel.

Uttrup Ludwig brugte knap 40 minutter på at komme igennem det 27,8 km lange løb, men hun fik hård konkurrence af modstanderne Trine Schmidt fra CC Hillerød samt Kamilla Valin fra Team Rygter, der besatte de næste pladser.

“Jeg havde overhovedet ikke regnet med at vinde så overbevisende. Men det er så fedt, og jeg er så glad. Jeg er helt euforisk og jeg kan slet ikke tænke klart lige nu,” udtalte en meget ekstatisk Cecilie Uttrup Ludwig efter sejren til Cykelmagasinet. “Nu ser jeg frem mod lørdag, hvor vi gerne skal have én fra holdet til at vinde. Derefter tager vi til et etapeløb i Tjekkiet, der passer mig rigtig godt,” tilføjede BMS Birn rytteren.

På dame junior enkeltstarten lykkedes det den 18-årige BMS BIRN-rytter, Simone Eg, at tage sejren, da hun slog sølvvinderen Johanna Marcher fra Team NBC Elite, der hos mange ellers var set som favorit til at vinde. Simone Eg sejrede på den 17,5 kilometer lange tidskørsel 22 sekunder foran Marcher. Bronzemedaljen gik til Silje Alsbjerg fra Team Rygter.

Resten af DM turneringen kommer til at stå på linjeløb, både lørdag og søndag, mens fredag er hviledag for cykelrytterne. Du kan se det fulde program på DM i cykling her.

Her følger en oversigt med medaljevinderne ved torsdagens DM i enkeltstart:

Herre elite:
Guld: Martin Toft Madsen (Team Almborg-Bornholm)
Sølv: Michael Valgren (Tinkoff)
Bronze: Kasper Asgreen (Team TreFor)

Herre U19
Guld: Mikkel Bjerg (Team Børkop cykler – Carl Ras Roskilde Junior)
Sølv: Frederik Rodenberg (Team Børkop cykler – Carl Ras Roskilde Junior)
Bronze: Morten Hulgaard (Team ABC Junior)

Dame elite
Guld: Cecilie Uttrup Ludwig (Team BMS Birn)
Sølv: Trine Schmidt (CC Hillerød)
Bronze: Kamilla Sofie Valin (Team Rygter)

Dame U19
Guld: Simon Eg (Team BMS Birn)
Sølv: Johanne Marcher (Team NBC Elite)
Bronze: Silje Alsbjerg (Team Rytger)