Gravel

Område i Vestsverige satser på gravel

Gravelcykling er blevet meget populært i de seneste år. Hos DGI Cykling henviser man til Idrættens Analyseinstitut (Idan) som hvert fjerde år undersøger danskernes motionsvaner. Idan definerer blandt andet udviklingen inden for cykelsport, som nu betegnes som en megatrend med mere end 15 procent af danskerne over 16 år i perioden 2016-2020, som dyrker forskellige former for cykling – landevej, gravel. MTB, BMX mm.

”Hos DGI Cykling oplever vi, at udviklingen er stigende med flere tiltag hos klubbernes og med større tilslutning til vores events, aktiviteter og uddannelser inden for gravel. Det ser vi som en tydelig bekræftelse på den stigende interesse for gravelcykling,” siger Kristoffer Lukmann Riddersholm, konsulent, DGI Cykling.

I det smukke landskab i Dalsland i Vestsverige findes kilometervis af snoede grusveje, der gør området optimalt til gravelcykling. Dalsland er en hidtil ret ukendt og uudnyttet graveldestination i Vestsverige, men nu satser både lokale virksomheder og det regionale turistråd på at udvikle områdets store potentiale.

Læs meget mere om dette på nedenstående link: