Internationalt landevej

Officielt: Giro d’Italia skal starte på Sicilien

Giro d’Italia-arrangørerne, RCS Sport, bekræfter fredag at årets Giro skal starte med fire etaper på Sicilien den 3. til 6. oktober.

Løbet bliver indledt med en enkeltstart Monreale til Palermo over 16 kilometer. Søndag den 4. oktober skal der køres 150 kilometer fra Alcamo til Agrigento, mandag den 5. oktober skal der køres fra Enna til Etna, årets første bjergetape og tirsdag den 6. oktober skal der køres 138 kilometer fra Catania til Villafranca Tirrena, en sandsynlig sprinteretape.

“Siden 2019 har vi arbejdet med den sicilianske region om at promovere området via cykling. Vi har relanceret Giro di Sicilia, og nu har vi den store Giro-start til at vise Sicilien til verden. En fascinerende og spektakulær måde at åbne Giro d’Italia nr. 103 på”, skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Det bliver niende gang af Giro d’Italia skal starte på Sicilien. Første gang var i 1930 og seneste i 2008. Oprindeligt skulle løbet have været indledt i Budapest, men dette er aflyst grundet udbredelsen af coronavirus.

Vil du vide alt om Giro d’Italia kan du med fordel købe bogen: La Corsa Rosa – Fortællinger fra et cykelløb.