Dansk Landevej

Officielt: Danmark har fået et professionelt cykelteam

Teamet der fra 2019 skal hedde Riwal Readynez Cycling team har nu officielt fra den internationale cykelunion (UCI) fået bekræftet, at de får licens som et professional continental team. Dermed får Danmark igen et professionel cykelteam.

“Alt det hårde arbejde har givet resultat. Det har været en god dialog med UCI og vi har kun fået positivt feedback. Vi er glade, stolte og spændte på fremtiden, vi har et stærkt team og er motiveret som aldrig før til 2019”, udtaler teammanager Steffen Kromann.

Tidligere har der været planer om at tidligere toprytter Chris Anker Sørensen skulle træde ind i ejerkredsen på teamet. Disse planer er nu droppet. Teamet forstærkes til 2019 af blandt andre af norske Sindre Lunke og svenske Kim Magnusson, der begge har erfaring fra øverste niveau på WorldTouren. Men også den svenske mester Lukas Eriksson skifter til teamet, der også har hentet danskerne Nicolai Brøchner, Alexander Kamp, Rasmus Quaade, Emil Vinjebo og Rasmus Bøgh Wallin. Desuden er kontrakterne forlænget med talenter som Andres Kron, Tobias Mørch Kongstad og Mathias Norsgaard.