Bane

Ny SUPERCUP på de danske baner en realitet

En ny SuperCup med løb på de tre danske cykelbaner er nu en realitet. En Cup der er lavet med håbet om at løfte dansk banecykling ind i en ny æra på det sportslige, såvel som det kommercielle plan.

SUPERCUPPEN, som er Cup’ens officielle navn, køres som parløb for herrer, og individuelt for damer, over 6 dage med to afdelinger i hhv. Aarhus, Odense og i Ballerup. Første afdeling køres allerede fredag den 13. maj på Aarhus Cykelbane.

Der køres både for herrer og kvinder.

SUPERCUPPEN for herrer
Her køres som et parløb, over 6 dage, ud fra samme principper som et 6-dagesløb. Den største forskel er at de 6 dage er spredt ud over hele sæsonen, og at man tilmelder sig team-eller klubvis. Derfor behøver det ikke nødvendigvis at være de samme to ryttere som repræsenterer sit team / klub til de 6 afdelinger, ligesom den samlede sejr dedikeres til hele holdet, og ikke kun den enkelte rytter. 

SUPERCUPPEN for kvinder
Her køres som et omnium i hver afdeling, med en sideløbende samlet cup. Det betyder at dameryttere godt kan deltage i en eller flere afdelinger, uden at være forpligtede til at deltage i alle 6 afdelinger.