Bogomtale

Ny flot bog er god reklame for cykelsporten

Af Kenneth Møller Kristensen

2020 har måske været det mærkeligt år nogensinde i cykelsporten. Ud over at coronakrisen har vendt op og ned på sæsonen som aldrig før, så har det også været et år, hvor unge cykelstjerner er sprunget ud i et tempo, der er svært at følge med i.

Derfor kan det være en stor opgave at bevare overblikket, når snakken går på hvem der er verdens bedste cykelryttere, og hvad deres baggrundshistorie er. Dette overblik får du tilbage med bogen Verdens 100 bedste cykelryttere 2020. En bog som tirsdag er udkommer på forlaget Lindhardt & Ringhof, er skrevet af TV2s Chris Anker Sørensen og Dennis Ritter, og som CyclingWorld.dk har læst.

Verdens 100 bedste cykelryttere er en flot opsat bog, elegant produceret med hardback og på lækkert papir. 210 sider og med fantastisk flotte foto af verdens bedste cykelryttere.

Og nej der er ikke tale om stor kunst eller smuk poesi, som cykellitteraturen ellers er så rig på. Og ja man kan da godt savne lidt mere kød på og lidt mere dybde i beskrivelserne af rytterene. Men det ændrer ikke på, at der er tale om en lækker bog, der præsenterer cykelsportens store profiler på en appetitlig måde.

De 100 ryttere er udvalgt af forfatterne selv ud fra deres egne kriterier, og det er selvfølgeligt helt fair. Men derfor kan man da godt sætte spørgsmål ved om otte danske ryttere i top 100 er lige i overkanten, om Remco Evenepoel allerede i år har fortjent en tredjeplads, og om de sidste fire på ranglisten blot er med fordi forfatternes hjerter banker for dem. Men alt dette er faktisk ligegyldigt. Der er tale om en flot bog, der præsenterer cykelsporten på bedste måde, og som kan anbefales som en perfekt julegave til de små cykelfans og specielt til dem man gerne ser som fremtidens cykelfans. Vi lidt mere garvet cykelfans kan glæde os over at have bogen som et opslagsværk over de unge stjerner.

Husk i øvrigt at der er masser af cykelbøger i CyclingWorldshoppen.