Internationalt landevej

Nordmand imponerer med ottendeplads i Vuelta’en

Norske Carl Fredrik Hagen fra Lotto Soudal har netop kørt sin første Grand Tour, og sluttede nærmest sensationelt på den samlede ottendeplads. Hagen kørte sidste år for kontinental teamet Joker Icopal, og er som 28-årige relativt sent blevet professionel. Ottendepladsen er opnået efter imponerende kørsel på bjergetaperne i Vuelta’en, og er det bedst norske resultat i det spanske etapeløb nogensinde.

“Det har været nogle hårde, men også smukke uger. En uforglemmelig oplevelse. Selvfølgelig har jeg overrasket mig selv. Før løbet var mit mål at gennemgøre, og drømmen at køre i top-20. Jeg havde ikke forestillet mig at det var muligt at slutte i top-10”, forklarede nordmanden efter løbet sluttede søndag.

Carl Fredrik Hagen har ikke tidligere kørt etapeløb, der var længere end otte dage. ”På grund af min manglende erfaring tog vi  Vuelta’en dag for dag. Jeg tænkte ikke på klassementet eller at forsvare en plads. Det var en værdifuld erfaring at lære min krop at kende, fysisk, men også at arbejde med det mentale aspekt. At være fokuseret 100 procent 24 timer i døgnet var vigtigt. Bare en kort periode uden at være fokuseret kunne koste 20 minutter”.

Vuelta a Espana fik i år historiens første vinder fra Slovenien. Læs om dette på dette link.