Internationalt landevej

Mørkøv går efter at genvinde EM på hjemmebane

I 2014 blev danske Jesper Mørkøv europamester i Dernypace på hjemmebane i Ballerup Super Arena. En triumf der siden åbnede en del døre for unge Mørkøv på blandt andet de europæiske 6-dagesbaner.

Den 1. november skal der igen afvikles EM i den klassiske Derny pace disciplin i Ballerup, og Jesper Mørkøv håber på at kunne føje endnu en titel til sin rekordliste, der siden også har fået tilført en sejr i det københavnske 6-dagesløb.

“Efter at have vundet i 2014 med Rend Dupont kører jeg selvfølgelig for at vinde igen i år. Men dermed ikke sagt at det bliver let. Jeg ramte lige præcis plet med form og timing i 2014, og da jeg er sikker på, at feltet bliver super skarpt igen i år, kræver det, at jeg rammer flet igen. Men jeg og min pacer Dan Schwartz vil gøre alt for at snuppe titlen, og så må vi se om det er nok”, forklarer Jesper Mørkøv.

Der venter stor konkurrence til Jesper Mørkøv den 1. november. Ud over at yderligere et par stærke danske ryttere stiller til start forventer arrangører fra DBC (Dansk Bicycle Club) en lang række internationale stærke navne til start. “De forskellige europæiske forbund er begyndt at melde ind med, hvem der kommer til Ballerup, og det ser virkelig spændende ud. Vi får helt sikkert en spændende cykeldag i Ballerup den 1. november”, forklarer Jimmi Madsen fra DBC, der fungerer som løbschef for EM-stævnet, og i øvrigt selv blev europamester i disciplinen i 2000.

Den 13. oktober køres generalprøve på EM i Ballerup. Efterfølgende vil de tre danske deltagere til EM-stævnet blive udtaget.

Du kan købe billetter til EM-stævnet via Eventbilletter på www.bikeNrun.dk.