Internationalt landevej

Mindre end 20 dage til Tour de France 2021

Tour de France 2021 nærmer sig nu for alvor. Der er faktisk mindre end 20 dage til udgave nr. 108 af verdens største cykelløb skal indledes. Alle profilerne er i fuldt gang med optakten. Det franske Criterium Dauphine er netop afsluttet. Blandt andre Geraint Thomas fra INEOS Grenadiers viste at formen er på plads, selvom om det var holdkammerat Richie Porte, er vandt. Jumbo Visma skuffede, når man ser bort fra danske Jonas Vingegaard, der blev nr. to på den hårde sidste etape. Vingegaard skal debutere i året Tour.

De kommende dage fortsætter Schweiz Rundt. Her skal blandt den dobbelte etapevinder fra sidste års Tour, danske Søren Kragh Andersen fra Team DSM, vise at formen er ved at være i orden til de tre uger i Frankrig. 

Sidste års vinder af Tour’en, slovenske Tadej Pogačar, kører med sit UAE Team sit hjemlands Slovenien Rundt, mens andre favoritter forebereder sig via træningslejre og måske køre de nationale mesterskaber, der skal køres den 20. juni. Det bliver spændende at se, hvem der kan skive sig ind på listen med Tour de France vindere.

Alperne før Pyrenæerne
Oprindeligt var planen, at Tour’en skulle have startet i København. Dette er dog nu udskudt til 2022. I stedet indledes i Brest med en etape over 187 km til Lenderneau. Allerede på anden etape er der udsigt til drama, da der mål på den stejle Mur de Bretagne. Her får vi et fingerpeg om hvor de enkelte favoritter står formmæssigt.

Tour de France 2021 indeholder seks bjergetaper (8., 9, 11, 15. og 18. etape), heraf tre (9., 17., 18.) der slutter på toppen af en stigning. Fem etaper er kategoriseret som medium bjergetaper, otte etaper er flade, der er to enkeltstarter (femte og 20. etape) på tilsammen 58 km og så selvfølgelig to hvilkedage. Det hele afsluttes med etapen til Champs Elysées den 18. juli

Mange danskere med
Der er udsigt til rigtig mange danske deltagere i Tour de France 2021. Jonas Vingegaard er allerede udtaget. Det forventes desuden at Team DSM har Casper Pedersen og Søren Kragh Andersen med, Mads Pedersen er med stor sandsynlighed med hos Trek Segafredo, Michael Mørkøv og Kasper Asgreen virker sikre hos Deceuninck Quick Step, Magnus Cort og Michael Valgren bør også være med EF Education-Nippo,   Mikkel Bjerg hos UAE Team, Jakob Fuglsang fra Astana-Premier Tech samt med stor sandsynlighed også Mads Würtz Schmidt fra Israel Start-UP. Andre mulige danske deltagere er Niklas Eg hos Trek Segafredo og Chris Juul Jensen fra Team BikeExchange. Det bliver under alle omstændigheder et Tour de France med rigtig mange danske deltagere, som vi kan glæde os til.