6-dagesløbBallerup Super ArenaTopartikler

Michael Mørkøv går efter legendes rekord

Allerede inden 2019-udgaven af Bilka 6-dagesløbet er afsluttet er Michael Mørkøv sikker på at sætte en rekord. Det bliver nemlig ellevte gang, at Mørkøv er en del af det legendariske Par nr. 7. Dette er rekord.

Første gang Michael Mørkøv var en del af par nr. 7 var i 2008 med Alex Rasmussen. Syv gange har Michael Mørkøv og Alex Rasmussen kørt sammen med 7-tallet på ryggen. Desuden har Michael Mørkøv kørt to gange med Lasse Norman, en gang med Kenny De Ketele og skal i 2019 køre med Oliver Wulff Frederiksen.

Men Michael Mørkøv har i 2019 desuden mulighed for at tangere endnu en rekord. Vinder par nr. 7 løbet, bliver det den ottende sejr i Ballerup for Michael Mørkøv. Dermed tangerer han legendariske Danny Clark i forhold til antal sejre i det københavnske 6-dageløb. Australske Clark vandt sine otte sejre mellem 1978 og 1995 med makkere som Don Allan, Tony Doyle, Urs Freuler, Jens Veggerby og den nuværende sportschef Jimmi Madsen.

“At komme på omgangshøjde med Danny Clark i antal sejre i det københavnske 6-dagesløb vil være nærmest ubegribeligt. Clark var et af mine barndomsidoler, og er en kæmpe legende indenfor 6-dagesporten. Jeg er klar over det kan blive vanskeligt i år, det er første gang jeg skal køre med Oliver, som samtidig selv er debutant. Feltet ser stærkt ud, men jeg kommer som altid til Ballerup med ambitioner om at køre med om den samlet sejr”, forklarer Michael Mørkøv.

“Selvom Oliver er ung og urutinerede, så mener jeg helt sikkert, at Michael har chancen for at vinde sin ottende sejr i Ballerup. Han kommer direkte fra Tour Down Under, og har helt sikkert en power i benene, der kan kan være afgørende for løbets afgørelse”, vurderer Jimmi Madsen.

Alex Rasmussen har kørt i par nr. 7 ni gange. Kay Werner og Jens Veggerby har begge kørt med 7-tallet otte gange, mens Gert Frank og Jimmi Madsen syv gange har været en del af det berømte par.

Bilka 6-dagesløbet 2019 skal afvikles den 31. januar til 5. februar. Billetsalget er godt i gang via Sweetdeal.dk.

Husk at få opdateret din viden om 6-dagesløb. Bestil den nye bog, 6-dagesløb, her.