BaneTopartikler

Medie: Planer klar for ny cykelbanen i Århus

Århus Stifttidende skriver om den visionsskitse, kaldet Ny Aarhus Cyklebanen, som er skabt af parterne Aarhus Cyklebanen, Team Danmark, Danmarks Cykle Union, Idrætssamvirket Aarhus og Danmarks Idrætsforbund for en ny cykelbanen i Århus. Prisen for projektet er et sted mellem 150 og 200 millioner kroner. “Det er et meget ambitiøst projekt. Og lykkes vi med det, bliver det en af de fedeste cykelbaner i Europa”, lyder det fra Johannes Sall, formand for Aarhus Cyklebane,, til Århus Stifttidende. Pengene skal rejses via fonde og det århusianske erhvervsliv. Det er planen, at vélodromen skal kunne rumme mange andre sportsgrene end banecykling.

Der bliver naturligvis tale om en cykelbanen på 250 meter, de olympiske mål, med tribuner på begge langsider og plads til i alt 2500 tilskuere. Der kommer en stor foyer, ryttergård, fitness og omklædningsrum. Banen skal hæves fire meter i forhold til inderkredsen, så der kan udøves andre sportsgrene simultant med træning på banen.

Arkitektfirmaet CF Møller Architects har lavet en visualisering af hvordan velodromen kommer til at se ud, hvilket benyttes i præsentationsmaterialet for projektet.

Husk at købe bogen Par nr. 7, bogen 6-dagesløb og mange andre cykelbøger via www.sportsbog.dk.