Dansk Landevej

Mathias Norsgaard opereret igen

I december sidste år brækkede det danske tempotalent Mathias Norsgaard benet ved en kollision med en bil under træning i Girona. Efterfølgende ventede en operation og en lang genoptræning.

Den 3. august debuterede Movistar-rytteren i det spanske teams trøje i det italiensk Gran Trittico Lombardo. Elleve løbsdag nåede Norsgaard i 2020. Men benet fungerede ikke optimalt, og ofte kørte danskeren med smerter. Nu har Norsgaard måtte gennemgå endnu en operation. Det skriver BT.

“Jeg får taget en MR-scanning, og så kan de se, at benet ikke er groet sammen. Jeg havde tidligere fået taget 15 røntgenbilleder, men bruddet har været for kompliceret at se. Skruerne i mit ben var knækket”, forklarer Mathias Norsgaard til BT. Der er nu, ved en operation i Aalborg, boret marv ud af benet, og sat nye skruer i.

“Nu giver jeg det noget ro og lærer af mine fejl. Sidste gang, jeg blev opereret, sad jeg på en kondicykel på hospitalet. Det var godt for mit hoved, men ikke for min restitution. Nu tager jeg de to uger i sengen, som lægerne anbefaler, og så starter jeg stille og roligt op”, forklarer den 23-årige dansker til avisen.