Bane

Masser af verdensstjerner til start i Ballerup fra torsdag

Torsdag til lørdag afvikler verdens ældste cykelklub, DBC, udgaven nr. to af deres nye format, DBCs 3-dagesløb. Der køres for både herre og kvinde elite, et talentløs og et Miniløb for de 12 til 14 årige.

Det er lykkedes for arrangørerne at samle felter hos både herrerne og damerne i virkelig verdensklasse, 16 par deltager hos herrerne heriblandt de olympiske mestre og dobbelte verdensmestre Lasse Norman og Michael Mørkøv, der kører som det ikoniske Par nr. 7. Der er masser af udfordrer til 7’erne. Som Par nr. 10 skal køre verdens måske mest berømte cykelrytter lige nu, Mark Cavendish, der er sat sammen med hans makker hos Deceuninck Quick Step Iljo Keisse. I par nr. 9, de normale udfordrer til par nr. 7, kører belgiske Jasper de Buyst og danske Marc Hester. Den danske U23 europamester i omnium Matias Malmberg skal køre i Par nr. 3 med den new zealandske VM-sølvvinder i omnium Aaron Gate. I par nr. 13 finder man europamesterne i parløb samt forsvarende vindere af 3-dagesløbet Yoeri Havik og Jan-William van Schip. Et virkeligt stærkt felt, måske det stækeste, der nogensinde har kørt i Ballerup.

Der køres parløb alle tre dage, men desuden også Dernypace, udskilning og den populære Gigantspurt.

Hos kvinderne deltager blandt andre den danske tidligere landevejsverdensmester og OL-sølvinder i parløb Amalie Dideriksen. Men også verdensmester i omnium Katie Archibald samt stærke profiler som italienske Franscesca Selva, talenfulde norske Nora Tveit samt briterne Josie Knigth  og Neah Evans,

Kvinderne kører torsdag et omnium, hvor der er verdensranglistepoint på spil. De to øvrige dage køres blandt andet parløb, scratch og udskilning.

I talentløbet deltager 13 par heriblandt stortalenter som Theodor Storm, Conrad Haugsted og Peter Bheki. I Mini-feltet er 13 par på startlisten.

Se de samlede startlister på https://www.dbc3dages.dk/startlister/

Der forventes rigtig mange tilskuere i Ballerup Super Arena. Torsdag og fredag er prisen blot kr. 150,- for entré. Lørdag til finalen er den kr. 200,- Billetter købes på dette link.